maandag 2 april 2012

Dagboekquiltje, Abstract Challenge en Duoproject fibermailgroep

In de fibermailgroep heb ik een Duoproject georganiseerd. Je maakt 2 identieke kleine quiltjes van 30 x 30 cm. Een houd je zelf en de andere stuur je naar je partner in het project. Allebei moet je er een nieuwe quilt van 50 x 50 cm van maken. Je mag het 30 x 30 quiltje versnijden, als je maar zoveel als mogelijk ervan gebruikt. Hieronder staan mijn beginquiltjes.Voor ik deze quiltjes maakte, had ik de techniek uitgeprobeerd op A4 formaat. Dat kon ik nu mooi gebruiken voor mijn dagboek quiltje van maart. Ik ben aan het experimenteren geweest met organza. Je kunt dat vervormen door er knopen in te binden en daarna te koken.                                                            

Je stopt de organza + knopen in een pannetje water en laat het een minuut of 5 doorkoken. Daarna helemaal af laten koelen in het pannetje met water. Dus niet afgieten. Als alles echt koud is, dat is meestal pas de volgende dag, de knopen er voorzichtig uithalen en dan het geheel in vorm leggen en verwerken op een ondergrond. In mijn geval het groene A4-tje
Verder moest ik wat abstract challenge quiltjes inhalen. Dat zijn quiltjes van 20 x 20 cm. Een van de thema's was Elephant. Ik vond een lettertekening van het woord elephant en heb dat gebruikt. Ik vond het wel een grappig resultaat en lekker abstract.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Wat leuk Trees de "gekookte"AA en ook de kaart ,heel apart met tekst olifant! Ik ben bneieuwd hoe je de blokken voor de duoruil gaat verwerken?

Christel Sins-Camp zei

Ik heb mijn beginlapjes voor de duoruil ook al klaar, maar moet nog een foto op mijn blog en in de fibermailmap plaatsen.
Wat is dat organza leuk vervormd; van deze methode had ik nog niet gehoord!
En een heel leuk mini-quiltje: mooie letters èn een grappig stofje.

marjolijn zei

Dat organza koken vind ik ook heel bijzonder. Wat een ontzettend leuk idee met de olifant!
gr. Marjolijn

mia zei

Och die olifant wat is die leuk, ik denk dat ik dit idee pik voor mijn olifantensparendejan, en die organzaknopen leuk om te weten hoe je dit gemaakt hebt.
gr.mia