maandag 30 juli 2012

Heel iets anders

De afgelopen 2 zaterdagen heb ik workshops bezocht, die totaal niets met fiber art te maken hebben. Hoewel, ik nam er aan deel omdat ik dacht, dat de technieken nog wel eens bruikbaar zouden kunnen zijn bij wat ik normaal doe.


De eerste workshop was, wat men noemde, Chinees schilderen bij Pauline van Bijleveld. Je doet dat met een plat penseel, waarbij je 2 kleuren verf tegelijk gebruikt. We schilderden een klaproos. Eerst op een plastic ondergrond en dat was al moeilijk genoeg. Ik kan dan ook nog geen foto's laten zien van het resultaat op papier. Ik denk, dat ik nog veel moet oefenen.
De tweede workshop was moza├»ek bij Jolanda Groenenberg en mozaiek kun je  natuurlijk ook goed doen met textiel. Je kon een schaal maken of een soort schilderij met een stukje spiegel erin. Omdat mijn kleinzoon gek is op baardagamen heb ik geprobeerd zoiets voor hem te maken. Het was heel veel werk. Ik heb mezelf ook danig overschat, maar het is gelukt. Ik moest het voegen later thuis doen, want daar was geen tijd meer voor.
Het blauwe deel op de foto is het spiegel gedeelte. Was moeilijk fotograferen zonder jezelf of de camera in de spiegel te zien.

40 x 40 cm.

5 opmerkingen:

Frederika zei

Wat een leuke workshops. Het is toch ook leuk om af en toe wat andere dingen uit te proberen.
Groetjes Frederika

mia zei

Hoi Trees, geweldig Ginko, moet toch mogelijk zijn in stof denk ik, gr.mia

Hannie de Beer zei

Leuk, eens wat anders dan met stof,maar dat kan ook natuurlijk met deze technieken?

christina zei

grenzen verleggen is altijd leuk. En je leert er ook nog weer van.

Marja. zei

leuk idee om het met stof uit te proberen, , wat zal je kleinzoon het mooi vinden!!goed gedaan hoor!!!!