woensdag 14 augustus 2013

Boek met blokken van de fibermailgroep.

In de fibermailgroep hebben we een blokkenruil gehad. Mijn thema was: Gezichten en ik heb er een boek van gemaakt. ooit hadden we ook een kaartenruil met als Thema: Gezichten en die kaart, van Marja Visser, heb ik gebruikt voor de voorkant.



Binnenin zitten 8 pagina's met gezichten.




Leontien Weisscher


Tonia Gerrits


Rineke Iemenschot


Ton ter Heerdt




Jeanette de Vries


Olga Haan - Boer

zondag 11 augustus 2013

"Beweging"

Aangezien het maandthema van Doezz uit mijn lijstje kwam, moest ik natuurlijk wel iets maken. Bij Doezz is er elke maand een thema, maar geen verplichting, als je maar regelmatig meedoet.
Voor de fibermailgroep had ik ooit een kaart gemaakt met het thema Beweging en dat figuurtje wilde ik opnieuw gebruiken.


.

Het moest een boek/ doosje worden, waarbij je bij het openen duidelijk de beweging zou zien. Ik sloopte een dvd doos. Beplakte de buitenkant met stof en de binnenkant met muziekpapier. Op een van de binnenste zijden plakte ik een soort poort eroverheen. Daar moesten de figuurtjes uit komen. 


buitenkant doosje.


openstaand doosje



zaterdag 3 augustus 2013

"De tand des tijds"voor de Uitdaging

Voor De-Uitdaging was dit kwartaal het thema: "De tand des tijds". Ik had daar eerst niet zoveel inspiratie voor. Zoekend op internet kwam ik een gedichtje tegen waar ik wel iets in zag. Ik heb er een paar coupletten van gebruikt. Geschreven op een zelf geverfde lap. Door dit gedichtje ben ik "op zolder" gaan zoeken en kwam zo het een en ander aan jeugdsentiment tegen.
Een, door mijn moeder, gehaakt kleedje, mijn oude leesplank, het poëzie album van mijn moeder en mijn eerste leesboekje. Alles had de tand des tijds redelijk doorstaan, zelfs het album van mijn moeder, dat toch dateerde uit 1927. Mijn ouderlijk huis bestaat niet meer en daarvoor heb een foto afgedrukt op linnen. Dat heb ik trouwens met de andere dingen ook gedaan want zo kon ik alles intact laten.


afmeting 50 x 50 cm


bladzijde uit het poëzie album van mijn moeder


verweerde luiken


mijn leesplank

Dit is het gedichtje dat ik erop geschreven heb.

De tand des tijds is duidelijk te zien.
De buitenkant is verweerd
door afwisselend zon en regen
en veel meer nog misschien.

Scheef hangen twee luiken,
maar de ramen zijn nog helder.
De deur gaat vriendelijk open
en ik kan het eten ruiken.

Het is geen rijksmonument,
maar dat is het wel voor mij.
Want dat kun je pas begrijpen
als je de geschiedenis kent.

Op de zolder ligt een rijke schat,
vergaard in alle jaren.
De tand des tijds heeft hier
nog nooit invloed op gehad.